Δείτε πως έγινε ο Μιχάλης αφού ξεφορτώθηκε 90 κιλά

Μετά από πολλή επιμονή και επιμονή ο αδελφός του γνωστού πρώην και υπέρβαρου και πλέον διαιτολόγου- ξεφορτώθηκε σχεδόν 90 κιλά!

 


«Είχα ξεπεράσει τα 168 κιλά και παρόλο που ο αδελφός μου ήταν διαιτολόγος δυσκολευόμουν να πάρω την απόφαση μέχρι που είπα ότι δεν πάει άλλο. Με διατροφή,άσκηση και ωτική νευροτροποποίηση και κυρίως με την στήριξη του Πάνου Πλατρίτη τα κατάφερα!»

Μιχάλης

 

Αξιοσημείωτος είναι ο τρόπος που κατάφερε να τα χάσει.

Στο αρχικό στάδιο ακολούθησε μια εξατομικευμένη διατροφή που του δόθηκε για να χάσει περίπου τα μισά κιλά. Το μυστικό όπως εκφράζει ο ίδιος ο Μιχάλης που τον βοήθησε να αντέξει και να συνεχίσει είναι οι συνεδρίες ωτικής νευροτροποποίησης  σε συνεργασία με την διαιτητική αγωγή και την άσκηση.


 

 

ΩΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΤΡΟΠOΠΟΙΗΣΗ:

 

Είναι  ανώδυνη  μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.
Παρόλο που περισσότερες έρευνες χρειάζονται
 για να επικυρώσουν την αποτελεσματικότητα
 Φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει την όρεξη, τη διάθεση
 για γλυκά και τον χρόνο κορεσμού.

Ο Μιχάλης  πλέον δηλώνει άλλος άνθρωπος και φανερά ανανεωμένος!


Είναι γεγονός ότι παρά τις αυξανόμενες καμπάνιες που επιχειρούν τα κέντρα αδυνατίσματος, προβάλλοντας τις δίαιτες «αστραπή» μέσα από τα «εξειδικευμένα» τους προγράμματα, και δίνοντας υποσχέσεις για άμεσα αποτελέσματα, οι άνθρωποι που καταφεύγουν σ’ αυτά δεν καταφέρνουν να φτάσουν στον αρχικό επιθυμητό τους στόχο: την μόνιμη βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης της εσωτερικής τους ισορροπίας, και της αυτοπεποίθησής τους.

Για ποιους λόγους όμως όλη αυτή η βιομηχανία αδυνατίσματος, δεν έχει ένα μακρόχρονο, μόνιμο επιθυμητό αποτέλεσμα;

Γιατί το 80% των ανθρώπων που επιλέγουν να χάσουν βάρος μέσω μια αυστηρής δίαιτας, ξαναπαίρνουν γρήγορα τα παραπανίσια κιλά που κατάφεραν αρχικά να χάσουν; Είναι άραγε όλα αυτά τόσο αναποτελεσματικά;

Σύγχρονες έρευνες στο θέμα των διαταραχών της διατροφής αποκαλύπτουν ότι πολλές μέθοδοι είναι βοηθητικές, όχι όμως θαυματουργές!

Η ανάγκη που ανακύπτει στα άτομα με διαταραχές ελέγχου πρόσληψης τροφής (βουλιμία, ανορεξία, παχυσαρκία) αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο με μια ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, και τελικά αυτό το απαραίτητο συστατικό που οι παραπάνω μέθοδοι παραμελούν είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και τα συναισθήματα του, που είναι στην πραγματικότητα τα βαθιά, εσώτερα κίνητρα που οδηγούν σε μια βουλιμική στάση & συμπεριφορά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι (πάνω από 70%) καταφεύγουν στο φαγητό για να εκτονώσουν μια ψυχική ένταση, ένα συναίσθημα θυμού ή απογοήτευσης.

Μια ζυγαριά ακριβείας που καταμετρά θερμίδες, με άλλα λόγια μια υποθερμιδική δίαιτα θεωρητικά οφείλει -είτε το θέλουμε είτε όχι- να φέρει αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους. Αποτελεί όμως μια λογική, μηχανιστική προσέγγιση που δεν λαμβάνει υπ΄όψιν τον άνθρωπο ως ψυχή με τις λεπτές αποχρώσεις της ιδιαιτερότητας και διαφορετικότητας στην προσωπικότητα και στην συμπεριφορά του που τον καθιστούν μοναδικό σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο.

Μέσα από την ατομική ψυχοθεραπεία αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι αιτίες της βουλιμίας όπως είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση του ατόμου, η δυσκολία του στις διαπροσωπικές του σχέσεις, η επίλυση των εσωτερικών και των οικογενειακών συγκρούσεων.

πό τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους απώλειας βάρους είναι η σωματική άσκηση. Ωστόσο, αυτή από μόνη της δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί με τις προδιαγραφές μιας πολύ οικονομικής μηχανής εσωτερικής καύσεως. Δηλαδή, μπορεί να παράγει αρκετή ενέργεια με μικρή ποσότητα καυσίμων. Μια ώρα εξαντλητικό τένις απαιτεί μόνο 400 θερμίδες παραπάνω. Όσες υπαρχουν σ΄ ένα κοινό παγωτό.

Για να χάσει κανείς κιλά πρέπει να συνδυάσει καθημερινή και μακρόχρονη ολιγοθερμική δίαιτα με συστηματική γυμναστική. Η άσκηση προσφέρει τη δυνατότητα της δημιουργίας ενός σώματος αισθητικά αποδεκτού. Ακόμα αυξάνει τη μυϊκή μάζα και βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, που είναι σημάδι υγείας και μακροβιότητας.

Δεν μπορεί κανείς να αναθεωρήσει τις διατροφικές συνήθειές του, αν δεν αλλάξει της πηγές της ηδονής του. Αυτές που ονομάζει ¨χαρές της ζωής¨. Αυτό προϋποθέτει συνειδητή προσπάθεια, τεράστια επιμονή και πολύ ¨κόπο¨.

Το πιο συνηθισμένο λάθος του παχύσαρκου είναι πως ψάχνει για τη μαγική συνταγή.


Αποτελέσματα από επιδημιολογική έρευνα για το ποσοστό της παχυσαρκίας και υπερβάλλοντος βάρους στην Κύπρο.

  • 36,1 % των Κυπρίων από 20-80 ετών είναι στην κατηγορία των υπέρβαρων.
  • 27,8% των Κυπρίων από 20-80 ετών είναι στην κατηγορία των παχύσαρκων.
  • 35,9% έχει διαγνωστεί με συγκεκριμένες παθήσεις ή καταστάσεις υγείας,οι οποίες επηρεάζουν την διατροφή τους,όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, υπερλιπιδαιμία,υπέρταση,διαβήτη κ.λ.π

Δείτε το βίντεο

Ο Μιχάλης σε θεραπεία ωτικής νευροτροποποίησης

Η απώλεια βάρους θα πρέπει να συνεχιστεί μετά τη θεραπεία και να ολοκληρωθεί φθάνοντας στο επιθυμητό σωματικό βάρος


Η ωτική νευροτροποποίηση φαίνεται ικανή στο να βελτιώσει την αποδοχή και τη συμμόρφωση των ασθενών στο διαιτητικό τους περιορισμό. Ο ερεθισμός συγκεκριμένων σημείων στο πτερύγιο του αυτιού επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά του υπέρβαρου ασθενούς, ως εξής:

Η ωτική νευροτροποποίηση:

  •  Φαίνεται ότι  Μειώνει την όρεξη
  •  Φαίνεται ότι  Αυξάνει το αίσθημα κορεσμού
  •  Φαίνεται ότι  Περιορίζει τις βουλιμικές κρίσεις για γλυκά και λιπαρα

1.  Φαίνεται ότι  Διαμορφώνει εκ νέου την αίσθηση της πείνας και του κορεσμού,


2.  Φαίνεται ότι  Παρεμβαίνει στους  παράγοντες της  διατροφικής συμπεριφοράς, όπως:

α. η ψυχική πείνα,
β. το ψυχολογικά αποτέλεσμα του διαιτητικού περιορισμού (άγχος, εκνευρισμός, επιθετικότητα) και
γ. η λαχτάρα για συγκεκριμένες τροφές,
όπως γλυκά, ζυμαρικά, ψωμί

Έρευνα για την αποτελεσματικότητα της ωτικής νευροτροποποίησης

Ερευνητές συνέκριναν τη θεραπεία ωτικής νευροτροποποίησης σε υπέρβαρους ενήλικες με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ίσο ή μεγαλύτερο του 23. Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να ακολουθήσουν μια περιοριστική (όχι απώλειας βάρους) δίαιτα και να μην αυξήσουν τη φυσική τους δραστηριότητα στη διάρκεια των οκτώ εβδομάδων της θεραπείας.

Όλοι οι συμμετέχοντες ζυγίστηκαν και μετρήθηκαν στην αρχή και στο τέλος της θεραπείας, καθώς και μετά από τέσσερις εβδομάδες. Οι δείκτες που μετρήθηκαν ήταν ο ΔΜΣ, η περιφέρεια μέσης, η λιπώδης μάζα, το ποσοστό σωματικού λίπους, η αρτηριακή πίεση, ώστε να δουν τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η ωτική νευροτροποποίηση.

Από τους συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία, σημαντικές διαφορές εμφανίστηκαν μετά από τέσσερις εβδομάδες, με τις ομάδες που έκαναν θεραπεία να παρουσιάζουν μείωση στο ΔΜΣ της τάξης του 6,1% και 5,7% στην ομάδα των 5 σημείων και στην ομάδα του ενός σημείου, αντίστοιχα, σε σύγκριση με την ομάδα που λάμβανε εικονική θεραπεία, που δεν παρουσίασε κάποια μείωση του ΔΜΣ. Επίσης, μετά από τέσσερις εβδομάδες σημαντικά διέφερε και το βάρος των ομάδων που λάμβαναν θεραπεία σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Τέλος, μειώθηκε η περιφέρεια μέσης, με την ομάδα των 5 σημείων να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση.


Η Μαντόνα, η Αντζελίνα Τζολί,Τζένιφερ Λόπεζ, η Σάντρα Μπούλοκ, η Κλόντια Σίφερ, η Γκουίνεθ Πάλτροου και πολλές ακόμη σταρ του Χόλιγουντ την έχουν ήδη δοκιμάσει.

ωτοβελονισμός

Στην πρώτη συνάντηση ο ειδικός  λαμβάνει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και ενημερώνεται για τις διατροφικές του συνήθειες, την ποιότητα του ύπνου του  καθώς και για τωρινή του κατάσταση. Με τον τρόπο αυτόν η θεραπεία προσαρμόζεται στις ανάγκες, παθήσεις και ιδιαιτερότητες του κάθε οργανισμού.

·         Διαιτολόγιο

Το διαιτολόγιο είναι εξατομικευμένο. Προσαρμόζεται στις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε ασθενούς .

Ωτική νευροτροποποίηση

Με τον Ωτική νευροτροποποίησηό επιτυγχάνεται ελεγχόμενη διακοπή της όρεξης ώστε το άτομο να ακολουθήσει τη διαιτολογική υποστήριξη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

chart-weightloss

Χρησιμοποιείται συμπληρωματικά σε προγράμματα δίαιτας και άσκησης. 

.

 

 


 

Ο Μιχάλης λίγους μήνες αφού ξεκίνησε.

TO NAI KAI TO OXI EINAI OΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

 

Ο Μιχάλης λίγες βδομάδες πρίν τον στόχο του

 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ.

ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ


 

Χρήσιμες πηγές