Δηλητήριο ή αγάπη ,μια ιστορία με νόημα.

Όταν οι σκέψεις σου μεταβάλλονται τότε να θυμάσαι…

Η πίστη και το πείσμα να τα καταφέρεις κρύβονται μέσα σου…

Κανένας δεν μπορεί να σε καταλάβει καλύτερα εκτός από τον εαυτό σου…

Ακόμα και αν λυγίσεις, αν πέσεις κάτω να θυμάσαι ότι μέσα σου υπάρχει ένας υπεράνθρωπος όπως πολύ σωστά έθεσε ο Νίτσε…

Ακόμα και αν σου συμβούν πράγματα που θα σε θυμώσουν προσπάθησε να τους δώσεις αγάπη, γιατί η αγάπη πάντα νικά. Διαλύει τα πάντα και στο τέλος αυτό που σου φαινόταν τοξικό δηλητήριο πλέον έχει διαλυθεί τόσο πολύ που γίνεται άκακο..

Μια ιστορία αλλά όχι και τόσο ιστορία..

Ένα άνθρωπος πάντα λάμβανε τόσο σοβαρά υπ΄όψιν τα σχόλια των άλλων που τον επηρέαζαν και τον έκαναν να αντιδρά. Αν κάποιος του έλεγε μια κουβέντα έστω και λίγο πικρή δεν υπήρχε περίπτωση να μου του το ανταποδώσει. Αντιμετώπιζε πάντα την κακία, το μίσος με το μίσος και δεν άφηνε να πέσει μύγα στο σπαθί του. Ίσως να ένιωθε όμορφα όταν αντιδρούσε έτσι στην αρχή αλλά όλο αυτό του προκαλούσε πολύ στρες, άγχος και πολλές φορές ένιωθε πονοκεφάλους και άλλα συμπτώματα. Ήταν συνεχώς σαν ένα καζάνι που βράζει…

Δεν θα αφήνω να με δηλητηριάζουν μουρμούριζε.. Αφού μου ρίχνουν δηλητήριο εγώ θα τους το δίνω πίσω να το πιουν.

Μια μέρα κατάλαβε και ο ίδιος ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει η κατάσταση άλλο και  ζήτησε βοήθεια από τον σοφό του χωριού.

Ο σοφός του είπε : “Γιατί πίνεις το δηλητήριο;”

-Επειδή μου δίνουν να το πιω με όλα αυτά τα σχόλια τις ειρωνείες κλπ. Αφού είναι τόσο ηλίθιοι και άξεστοι εγώ τους ανταποδίδω πίσω το δηλητήριο και το θυμό που μου προκάλεσαν σε ένα πιο μεγάλο ποτήρι…και πίστεψε με η απόλαυση της εκδίκησης είναι μεγάλη ικανοποίηση..

-Αυτό σε βοηθάει; τον ρώτησε ο σοφός.

– Την στιγμή που ανταποδίδω νιώθω λίγη ανακούφιση αλλά η ένταση που μου προκαλεί μετά και μόνο που το σκέφτομαι με κάνει να τρέμω από τα νεύρα μου και μου προκαλεί πονοκέφαλο.

Ο σοφός τον πήρε μαζί του στην θάλασσα όπου απλωνόταν ο ωκεανός. Πήρε ένα ποτήρι και του έβαλε μέσα ένα μαύρο υγρό. Αυτό ας πούμε το δηλητήριο”, οι κακίες, τα αρνητικά σχόλια και όλα αυτά που σε εξαγριώνουν. Αν το πιεις και δώσεις και στον άλλο να πιει τότε θα δηλητηριαστείτε και οι δυο.

Τώρα  φαντάσου ότι ο ωκεανός είναι η αγάπη που έχεις μέσα σου. Αν σου δώσει κάποιος ένα ποτήρι με δηλητήριο ρίξε το μέσα και άσε το να χαθεί μέσα στον τεράστιο ωκεανό. Νομίζεις πλέον έχει επίδραση αυτό το δηλητήριο;

– Όχι του απάντησε.

-Όταν έχεις μέσα σου έναν ωκεανό αγάπης κανένα δηλητήριο δεν μπορεί να σε μολύνει. Και αντί να δηλητηριαστείτε και οι δυο στο τέλος θα σωθείτε.

  • Όταν ανταποδίδεις σε κάποιον τα αρνητικά σχόλια τότε δηλητηριάζεσαι
  • Όταν σκέφτεσαι τις απόψεις των άλλων για σένα δηλητηριάζεσαι
  • Όταν συγκρίνεσαι με τους άλλους δηλητηριάζεσαι

Προσπάθησε  να δίνεις κατανόηση και αγάπη. Δεν χρειάζεται το πρόβλημα των άλλων να γίνει και δικό σου. Μην πίνεις από το δηλητήριο που σου δίνουν..

 

Πάνος Πλατρίτης

Η ζωή είναι στιγμές