Διάβασα στο διαδίκτυο ότι ο καρκίνος εξαλείφεται αν…

Διάβασα στο διαδίκτυο ότι….ο καρκίνος εξαλείφεται αν πίνει κάποιος μαγειρική σόδα!

Διάβασα στο διαδίκτυο ότι…σύμφωνα με την ομάδα αίματος μου πρέπει να τρώγω μόνο κρέας!

Διάβασα στο διαδίκτυο και βρήκα μια δίαιτα που τρως για μια βδομάδα μόνο κοτόπουλο και αγγουράκι και μπορείς να χάσεις 6 κιλά σε μιάβδομάδα!


Η παραπλάνηση και παραπληροφόρηση αμφιβόλου εγκυρότητας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο είναι ένα φαινόμενο που χρειάζεται να αναλογιστούμε!


Ψάχνεις πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή, το αδυνάτισμα ή την άσκηση;

Η αλήθεια είναι ότι μία απλή αναζήτηση αν κάνει κάνεις στο διαδίκτυο θα του βγουν χιλιάδες αποτελέσματα. Τι από όλα αυτά όμως είναι πιο συνετό να εμπιστευθείς και να εφαρμόσεις τελικά στην καθημερινότητά σου; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να διαχειριστείς όλο αυτό τον όγκο πληροφοριών;

Το διάβασμα, η γνώση και η κριτική σκέψη είναι από τις μεγαλύτερες δυνάμεις που έχουμε για να ανταπεξέλθουμε στην εποχή της υπερπληροφόρησης αλλά και παραπληροφόρησης που διανύουμε.

Αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας κάποια βασικά σημεία για να αποφεύγουμε παγίδες και κινδύνους…

  • Χρησιμοποιήστε την λογική.Αν διαβάσατε κάτι που ίσως να είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό,τότε ίσως να υπάρχει μεγάλη δόση παραπλάνησης.Αρκετές ιστοσελίδες θα βάλουν διάφορα άρθρα που θα δελεάσουν τον αναγνώστη στον βωμό των κλικς.

 

  • Αναζήτησε σελίδες εθνικών ή διεθνών οργανισμών, κράτα τες στο αρχείο σου και φρόντιζε να ρίχνεις μια ματιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναζητώντας αυτό που ψάχνεις.

 

  • Στην περίπτωση των άρθρων αναζήτησε το όνομα του ατόμου που υπογράφει το συγκεκριμένο άρθρο. Ρίξε μια ματιά στο βιογραφικό του και αξιολόγησε το επίπεδο των σπουδών του. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί του.

 

  • Ρωτήστε τον διαιτολόγο σας  για να διευκρινήσετε τις απορίες αν διαβάσατε κάτι και σας προβλημάτισε.

 

  • Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης και εξέλιξης για οποιεσδήποτε απορίες και στήριξη του  κοινού έχει δημιουργηθεί από τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Πάνο Πλατρίτη ( Γραμμή διατροφικής ενημέρωσης και στήριξης), όπου μπορείτε να στείλετε τα ερωτήματα σας και τους προβληματισμούς σας περί διατροφής στο panosplatritis@gmail.com ή στο 700009024.