ΕΚΟΥΙΖΕΤO

Το εκουίζετο, ένα βότανο εξίσου σημαντικό και ευεργετικό για την ανθρώπινη υγεία. Εκτός από τις σημαντικές ευεργετικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά.

  1. Προστατεύει τα νεφρά και τον προστάτη

Λόγω της διουρητικής του ικανότητας, σε συνδυασμό με την αντιφλεγνονώδη και στυπτική του δράση, είναι ιδανικό για τη προστασία των νεφρών από κολικούς, λοιμώξεις, πέτρες, ερεθισμούς του ουροποιητικού συστήματος, ουρηθρίτιδα, κυστίτιδα, αιματουρία και άλλες μολύνσεις.

 

  1. Προστασία των πνευμόνων

Χρησιμοποιείται ως προληπτικό αλλά και θεραπευτικό μέσο για την αποκατάσταση των πνευμόνων από σοβαρές βλάβες, όπως χρόνια βρογχίτιδα, ξηρός βήχας, ερεθισμένος λαιμός κ.α

 

  1. Προστασία οστών και αρθρώσεων

Περιλαμβάνει ασβέστιο, πυρίτιο και άλλα μέταλλα τα οποία συμβάλουν στη πρόληψη της αρθρίτιδας (ρευματοειδής και οστεοαρθρίτιδας) και οστεοπόρωσης.  Εκτός από τη πρόληψη συμβάλλει και στην σωστή και γρήγορη ανάρρωση από τραυματισμούς και κατάγματα, αφού μέσω της αποθήκευσης ασβεστίου διατηρείται η οστική πυκνότητα και η παραγωγή κολλαγόνου.

 

  1. Αντικαρκινικό

Ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη δράση των ελεύθερων ριζών, τα υγιή κύτταρα δύσκολα μετατρέπονται σε καρκινικά. Επιπλέον, παρουσιάζει αντισηπτική, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, λειτουργώντας κατά των ιών και μικροβίων.

 

  1. Βελτιώνει τη μνήμη

Σε περιόδους έντονης πνευματικής εργασίας, προσφέρει ώθηση στην εγκεφαλική λειτουργία. Επιπλέον, προστατεύεται ο οργανισμός από Alzheimer και άνοια κατά τη πάροδο του χρόνου.

 

Το εκουίζετο είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά του DETOX DEOTIC 30 Liquid και το ένθετο είναι μια ευγενική χορηγία της PHARMA FSC.

 

  1. Ρυθμίζει τη μνήμη

Ρυθμίζοντας τις ορμόνες, ρυθμίζεται παράλληλα και ο κύκλος της έμμηνου ρύσεως. Επίσης, ρυθμίζονται οι ορμόνες κατά τη περίοδο εμμηνόπαυσης.

 

  1. Αποβολή τοξινών

Λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης, αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό, μέσω της διούρησης, και παράλληλα ενισχύεται ο μεταβολισμός και αντιμετωπίζεται η κατακράτηση υγρών.

 

Παρά τις ευεργετικές του ιδιότητες, θα πρέπει να είναι προσεκτική η χορήγηση του ακολουθώντας πάντοτε τις οδηγίες του γιατρού αλλά και των ημερήσιων συνιστώμενων δόσεων.

 

Βιβλιογραφία

Wierzejska, E., Krzysztoszek, J. and Karasiewicz, M., 2018. Attitude of future healthcare professionals towards food supplements. Herba Polonica64(1), pp.44-55.

Image by pixabay