Η διάσημη τραγουδίστρια αποκάλυψε πως έχασε 10κιλά

Η διάσημη τραγουδίστρια αποκάλυψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πως η μέθοδο του βελονισμού τη βοήθησε να ανανεωθεί. «Έκανα βελονισμό για πρώτη φορά στη ζωή μου. Δεν ήξερα, γενικά δεν έχω σχέση με πολλά πράγματα στη ζωή μου τέτοιου είδους.

Πήγα εκεί και ένιωσα πολύ καλά. Άσε τα κιλά, που δεν είναι πάντα αίτημα ενός ανθρώπου. Επειδή εγώ είμαι άνθρωπος της καθιστικής ζωής, μου έδωσε μια ευεξία. . Ένιωσα πολύ ωραία, σαν να πετάω…» εξομολογήθηκε η ίδια. Σε συνδυασμό στην αρχή με διατροφή είπε αναφορικά είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Ο ωτοβελονισμός έχει αποδειχθεί ικανός στο να βελτιώσει την αποδοχή και τη συμμόρφωση των ασθενών στο διαιτητικό τους περιορισμό. Ο ερεθισμός συγκεκριμένων σημείων στο πτερύγιο του αυτιού επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά του υπέρβαρου ασθενούς, ως εξής:

1.  Διαμορφώνει εκ νέου την αίσθηση της πείνας και του κορεσμού,

2.  Παρεμβαίνει στους  παράγοντες της  διατροφικής συμπεριφοράς, όπως:

α. η ψυχική πείνα,
β. το ψυχολογικά αποτέλεσμα του διαιτητικού περιορισμού (άγχος, εκνευρισμός, επιθετικότητα) και
γ. η λαχτάρα για συγκεκριμένες τροφές, όπως γλυκά, ζυμαρικά, ψωμί

3.  Αυξάνει τον μεταβολισμό που είναι συνήθως χαμηλός σε άτομα που κάνουν συχνά δίαιτες αδυνατίσματος.
Στην πρώτη συνάντηση ο ειδικός  λαμβάνει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και ενημερώνεται για τις διατροφικές του συνήθειες, την ποιότητα του ύπνου του  καθώς και για τωρινή του κατάσταση. Με τον τρόπο αυτόν η θεραπεία προσαρμόζεται στις ανάγκες, παθήσεις και ιδιαιτερότητες του κάθε οργανισμού.

·         Διαιτολόγιο

Το διαιτολόγιο είναι εξατομικευμένο. Προσαρμόζεται στις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε ασθενούς και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε σε συνδυασμό με τον Βελονισμό να δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα.

·         Ωτοβελονισμός

Με τον ωτοβελονισμό επιτυγχάνεται ελεγχόμενη διακοπή της όρεξης ώστε το άτομο να ακολουθήσει τη διαιτολογική υποστήριξη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ο ωτοβελονισμός είναι επίσης ο κυριότερος σύμμαχός μας στη διαχείριση των εξαρτήσεων όπως η βουλιμία. Αποτελεί απαραίτητο στήριγμα σε κάθε θεραπεία.

Ο ωτοβελονισμός:

·         Μειώνει την όρεξη

·         Αυξάνει το αίσθημα κορεσμού

·         Περιορίζει τις βουλιμικές κρίσεις

Χρησιμοποιείται συμπληρωματικά σε προγράμματα δίαιτας και άσκησης.

Όταν κάνουμε δίαιτα λίγων θερμίδων, τότε ενεργοποιούνται οι β αδρενεργικοί υποδοχείς και έχουμε λιπόλυση, η οποία βέβαια ενεργοποιείται περαιτέρω από τον ειδικό βελονισμό. Ο βελονισμός κάνει το αδυνάτισμα πιο εύκολη υπόθεση γιατί ελαχιστοποιεί την όρεξη και προκαλεί λιπόλυση.

Είναι  ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και του τοπικού πάχους. Ο βελονισμός μπορεί να μειώσει την όρεξη, τη διάθεση για γλυκά και τον χρόνο κορεσμού. Παράλληλα κινητοποιεί τον οργανισμό να αποκτήσει μεγαλύτερο μεταβολικό ρυθμό, να κάνει δηλαδή περισσότερες καύσεις, ενώ αυξάνει και την κινητικότητα του παχέος εντέρου, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Τα ιδιαίτερα σημεία που χρησιμοποιούνται για κάθε ασθενή επιλέγονται με βάση την κατανομή λίπους, το επίπεδο στρες και συγκινησιακών παραγόντων, τις διατροφικές συνήθειες και άλλους παράγοντες.