Η ιστορία της ‘Αρμικ

Ονομάζομαι ‘Αρμικ Οχανεσσιάν,  Αρμένισσα, είμαι παντρεμένη και έχω ένα αξιολάτρευτο γιό.

Μια ζωή παλεύω με το παραπανίσιο βάρος και έχω δοκιμάσει πολλές δίαιτες συνεχώς, χάνοντας κιλά στην αρχή αλλά καταντούσε κουραστικό και βαρετό μετά από καιρό ,που μόλις σταματούσα έβαζα πίσω όσα κιλά είχα χάσει αλλά και περισσότερα.

Οι διατροφικές μου συνήθειες δέν ήταν υγεινές και έτρωγα ό,τι ήθελα απερίσκεπτα χωρίς να σκεφτώ τις συνέπειες που θα είχα στην υγεία μου. Ήμουν εθισμένη στα γλυκά και μετά από κάθε γεύμα επιθυμούσα να φάω γλυκό. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές ήθελα παραπάνω από ένα κομμάτι γλυκό και περισσότερο από μία φορά την ημέρα.  Αυτή η συνήθεια μου κράτησε για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να φτάσω σε υπερβολικό βάρος αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στο περπάτημα, στην κίνηση και γενικά στην καθημερινότητα.

Ένιωθα διάφορες ενοχλήσεις σωματικά και ένιωθα ότι το υπερβολικό μου βάρος ήταν η αιτία για αυτό.  Επισκέφτηκα διάφορους γιατρούς συνεχώς και έκανα διάφορες αναλύσεις και όλοι οι γιατροί κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει επείγων να χάσω βάρος.

Σκέφτομουν διαρκώς ότι αν τώρα νιώθω τόσο εξάντλημενη και έχω τακτικά πονοκεφάλους και ημικρανίες και αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα στην υγεία μου, πώς θα είμαι και τι θα απογίνω σε δέκα χρόνια από τώρα. Αυτό με επηρέαζε και ψυχολογικά αλλά και κοινωνικά λόγω του υπερβολικού βάρους δέν είχα αυτοπεποίθηση και δέν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου. Δεχόμουν συνεχώς σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με το βάρος και την εμφάνιση μου από διάφορα ατομά γύρω μου και αυτό με έκανε να αισθανθώ ακόμα πιό άσχημα.

Πάντοτε είχα την επιθυμία να έχω πιό λίγα κιλά και κανονικό βάρος για το ύψος μου αλλά παρά τις προσπάθειές μου στο παρελθόν αυτό για μένα φαινόταν ακατόρθωτο όνειρο.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2016 αποφάσισα να συμμετάσχω στην ομάδα στήριξης του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Κ. Πάνου Πλατρίτη και είπα να δοκιμάσω αφού δεν θα χάσω τίποτα. Από την πρώτη εβδομάδα ένιωθα θετική και αμέσως ξεκίνησα να κάνω κάποιες αλλαγές στις διατροφικές μου συνήθειες.

Εκείνο που μου άρεσε στην «Δίατα» του Κ. Πάνου Πλατρίτη είναι ότι δέν μας έδωσε απλώς μία δίαιτα αλλά μας καθοδήγησε να ακολουθήσουμε μία σωστή και υγεινή διατροφή και τρόπο ζωής, καθημερινά παίρνοντας σωστές αποφάσεις στην επιλογή της διατροφής, πάντα προσέχοντας τις ποσότητες,και προσθέτωντας την γυμναστική στην ζωή μας.

Σκέφτοντας με τέτοιο τρόπο με έκανε να αντιληφθώ ότι δέν είναι τελικά δύσκολο και ακατόρθωτο να τρεφόμαστε υγιεινά και ταυτόχρονα να απολαμβάνουμε το φαγητό. Το ωραίο είναι ότι έχουμε και ψυχολογική υποστήριξη εβδομαδιαίως και η προσπάθεια μας είναι ομαδική και αυτό βοηθάει περισσότερο επειδή δεν νιώθουμε μόνοι.

Μετά από περίπου τέσσερεις μήνες έχω καταφέρει να χάσω σχεδόν 14 κιλά και είμαι περήφανη για αυτό. 

Παρόλο που έχω ξανα χάσει αρκετά κιλά στο παρελθόν, αυτή τη φορά δεν νιώθω καθόλου εξαντλημένη λόγω της δίαιτας όπως είχα νιώσει στο παρελθόν και είμαι πεπεισμένη ότι θα συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσω στο επιθυμητό μου βάρος χάνοντας τουλάχιστον 30 κιλά συνολικά και να διατηρήσω το βάρος αυτό.

Εύχομαι στον καθένα που επιθυμεί να χάσει βάρος και να αλλάξει ριζικά την ζωή του, να ακολουθήσει τα βήματα μου για να έχει ένα υγιές σώμα, και να νιώσει όμορφα με τον εαυτό του διότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο τελικά σε αυτή τη ζωή.