ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ

  1.  Ξεκινήστε ν΄ αθλείσθε αμέσως μόλις σταματήσετε το τσιγάρο. Καθώς οι μέρες χωρίς κάπνισμα θα εκτείνονται πλέον σε βδομάδες, η ικανότητά σας να κάνετε τζόκινγκ, να παίζετε τένις, να κολυμπάτε ή να κάνετε αεροβική γυμναστική, θα βελτιώνεται. Οι δυσκολίες που παρουσιάζετε στην αναπνοή (συνήθεις για όλους τους καπνιστές) θα υποχωρούν.
  2. Προσέξτε την καθημερινή διατροφή σας: Η διακοπή του τσιγάρου οδηγεί συνήθως στην ανακάλυξη της γευστικής απόλαυσης των τροφών, με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωσή τους. Γι΄ αυτό, αποφεύγετε τις πολυθερμιδικές τροφές και προτιμήστε υγιεινά ολιγοθερμιδικά ¨σνακ¨ στα ενδιάμεσα των γευμάτων.
  3. Αν θέλετε να σταματήστε το κάνπισμα , φροντίστε ο χρόνος που θα κόψετε το τσιγάρο να είναι όσο το δυνατόν πιο κατάλληλος. Αποφύγετε, για παράδειγμα να συμπέσει ο χρόνος αυτός με περίοδο διακοπών, όπου όλοι στο περιβάλλον σας χαλαρώνουν και καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες τροφής και ποτών.
  4. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Να θυμάστε ότι οι θερμίδες που προσθέτουν στον οργανισμό σας δεν έχουν καμιά θρεπτική αξία.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΚΑΛΕΣΤΕ: 25252018