Λάθη στην δίαιτα.Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη

Eάν διαβάσετε το παρακάτω άρθρο και είστε έμπειροι σε θέματα δίαιτας , πιθανόν να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται και να κάνει παρόμοια λάθη στην δίαιτα.

Η διαδικασία της δίαιτας είναι συνήθως μακρόχρονη και χρειάζεται 2 μεγάλες αρετές για να πραγματοποιηθεί σωστά : την υπομονή και την επιμονή. Πόσοι όμως από εμάς επιδεικνύουμε με σθένος αυτές τις 2 αρετές και αποφεύγουμε να πέσουμε σε τέτοια λάθη στην δίαιτα;

Τα 5 πιο συχνά λάθη που επηρεάζουν φανερά την ψυχολογία μας και μας οδηγούν να παρατήσουμε την προσπάθεια και να χρεωθούμε άλλη μια αποτυχία είναι ότι:

 

  • Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τα μοντέλα. Δυστυχώς χάνουμε κατά πολύ στην σύγκριση και απογοητευόμαστε.
  • Ζυγιζόμαστε 100 φορές την ημέρα για να διαπιστώσουμε αν το καρπούζι που φάγαμε λίγο νωρίτερα μας πάχυνε. Προφανώς αυτό μας αποπροσανατολίζει αφού το βάρος μας φυσιολογικά αλλάζει πάρα πολλές φορές την ημέρα και δεν σχετίζεται πάντα με πάχυνση.
  • Κάνουμε προγράμματα διατροφής στο «πόδι». Ότι έκανε η ξαδέρφη μας και έχασε βάρος το δοκιμάζουμε και εμείς. Αυτό μας οδηγεί να χάνουμε και να βάζουμε κιλά χωρίς να ολοκληρώνουμε ποτέ ουσιαστικά μια προσπάθεια και χωρίς να μαθαίνουμε να τρεφόμαστε σωστά.
  • Δεν ασκούμαστε καθόλου και πάντα βρίσκουμε δικαιολογίες για να μην ακολουθήσουμε τους άλλους στο περπάτημα ή στο γυμναστήριο. Η άσκηση φυσικά πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δίαιτας μας, χρειάζεται όμως να κοπιάσουμε, κάτι που δεν θέλουμε.
  • Όταν καταλαβαίνουμε ότι το πράγμα δεν πάει άλλο , ζητούμε να χάσουμε 20 κιλά σε μια εβδομάδα . Ο διαιτολόγος μας λέει ότι αυτό είναι αδύνατον και εμείς φυσικά απογοητευόμαστε και τα παρατάμε.Ακόμα και όταν πάρουμε την απόφαση να αδυνατίσουμε, δεν πιστεύουμε πραγματικά ότι θα τα καταφέρουμε. Αυθυποβαλλόμαστε και τελικά όντως δεν τα καταφέρνουμε.

 

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας πρόγραμμα διατροφής; Κάντε κλικ ΕΔΩ