Οι συνεργάτες της ιστοσελίδας μας έχουν ως στόχο να αρθογραφούν και να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σε θέματα υγείας.

Αν είσαι ειδικός και επιθυμείς να αρθογραφείς στην σελίδα μας επικοινώνησε μαζί μας στο panosplatritis@gmail.com


O Ευάγγελος Ορφανίδης ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας και στη συνέχεια πραγματοποίησε το πρόγραμμα Μεταπτυχιακής ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχανάλυση στο πανεπιστήμιο ΝΒU της Σόφιας. Έπειτα εκπαιδεύτηκε στην Κλινική υπνοθεραπεία και έκτοτε είναι τακτικό εγγεγραμμένο μέλος του Συνδέσμου Κλινικών Υπνοθεραπευτών (UK). Από το καλοκαίρι του 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης με την Psious  παρέχοντας μια πρωτοπόρα θεραπεία, την θεραπεία Εμβύθισης στην Εικονική Πραγματικότητα.

Από το 2013 ιδιωτεύει ως εγγεγραμμένος Κλινικός Ψυχολόγος στην Λευκωσία και Λάρνακα όπου παρέχει συμβουλευτική, στήριξη και θεραπεία σε άτομα, ομάδες, οικογένειες και ζεύγη. Παράλληλα συντονίζει ψυχό-εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια σε συνεργασία με διάφορους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς. Παρακολουθεί εντατικά τις επιστημονικές εξελίξεις σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας στην Κύπρο και το εξωτερικό και ασχολείται με την συγγραφή επιστημονικών άρθρων και βιβλίων.

Είναι διοικητικό μέλος του Παγκύπριου Συλλόγου Ψυχολόγων και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην ειδίκευση της Κλινικής ψυχολογίας.


H Μαρία Καλλένου είναι Φυσικοθεραπεύτρια απόφοιτος Ανώτατου Τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος Πατρών. Έχει Εξειδίκευση στην ορθοπεδική μυοσκελετική φυσικοθεραπεία OMT (IFOMPT Παγκόσμια ομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών Manual Therapy) και εξειδίκευση στην αθλητική αποκατάσταση σε επίπεδο MSc. Κάτοχος διπλώματος Coach Pilates (Reformer και MAT) και Ρεφλεξολογίας. Ιδιοκτήτρια σύγχρονου κέντρου αποκατάστασης στο Δάλι από το 2010. Συνεργασία με ιδρύματα και γηροκομεία για αποκατάσταση ασθενών.

 

Κέντρο Φυσικοθεραπείας PhysiKALL στο Δάλι. Ιδαλιάδος 10, Διαμερισμα 205.


Η Κορνηλία Τσούκκα είναι Εγγεγραμμένη Σχολικός/Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος (αριθμός μητρώου: 402).

Το 2009, σπούδασε Ψυχολογία στο Birmingham City University (BCU), της Αγγλίας. Στη συνέχεια, το 2013 ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και συγκεκριμένα στο “Εφαρμοσμένο Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας διάρκειας 3 ετών”. Πρόγραμμα το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την ISPA, το Διεθνή Οργανισμό Σχολικής Ψυχολογίας.  Έκανε πρακτική άσκηση στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (ΥΕΨ) του Υπουργείου Παιδείας, στην επαρχία Λάρνακας.

Ως Σχολικός/Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος παρέχει υπηρεσίες γνωστικής, συναισθηματικής και συμπεριφορικής αξιολόγησης με τη χρήση σταθμισμένων τεστ και εργαλείων. Υπηρεσίες συμβουλευτικής παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν το παιδί για την ομαλή λειτουργία του στο οικογενειακό, κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον. Επίσης, παρέμβαση σε θέματα συμπεριφοράς, προβλήματα συναισθηματικής και μαθησιακής φύσεως.

Στο ρόλο του Σχολικού/Εκπαιδευτικού ψυχολόγου παρέχει ψυχοεκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.