ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ

Από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους απώλειας βάρους είναι η σωματική άσκηση. Ωστόσο, αυτή από μόνη της δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί με τις προδιαγραφές μιας πολύ οικονομικής μηχανής εσωτερικής καύσεως. Δηλαδή, μπορεί να παράγει αρκετή ενέργεια με μικρή ποσότητα καυσίμων. Μια ώρα εξαντλητικό τένις απαιτεί μόνο 400 θερμίδες παραπάνω. Όσες υπαρχουν σ΄ ένα κοινό παγωτό.

Για να χάσει κανείς κιλά πρέπει να συνδυάσει καθημερινή και μακρόχρονη ολιγοθερμική δίαιτα με συστηματική γυμναστική. Η άσκηση προσφέρει τη δυνατότητα της δημιουργίας ενός σώματος αισθητικά αποδεκτού. Ακόμα αυξάνει τη μυϊκή μάζα και βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, που είναι σημάδι υγείας και μακροβιότητας.

Δεν μπορεί κανείς να αναθεωρήσει τις διατροφικές συνήθειές του, αν δεν αλλάξει της πηγές της ηδονής του. Αυτές που ονομάζει ¨χαρές της ζωής¨. Αυτό προϋποθέτει συνειδητή προσπάθεια, τεράστια επιμονή και πολύ ¨κόπο¨. Το πιο συνηθισμένο λάθος του παχύσαρκου είναι πως ψάχνει για τη μαγική συνταγή.