Πώς να Μακρύνετε τα Μαλλιά σας Γρήγορα και Φυσικά

Καλησπέρα κ.Πάνο. Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει να χάνω μαλλιά,ιδιέτερα στο μπάνιο.Έχω έλλειψη βιταμινών;Υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν τα μαλλιά να δυναμώσουν;Σας έχω στείλει και στο e-mail τα φαγητά που τρώω για να μου πείτε τι γνώμη σας.( Αλεξάνδρα Φ.)

Πώς να Μακρύνετε τα Μαλλιά σας Γρήγορα και Φυσικά

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να μακρύνετε πιο γρήγορα τα μαλλιά σας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα συμβεί καμιά δραματική αλλαγή μέσα σε μια νύχτα.

Ας δούμε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε για να κάνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και σε συντομότερο χρονικό διάστημα από τον αναμενόμενο φυσικό ρυθμό ανάπτυξης τους.

Ξεκινήστε μια υγιεινή διατροφή:

Για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν με ένα πιο γρήγορο ρυθμό, πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τρώτε υγιεινά.

Η καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό για μια πιο υγιή και μακριά τρίχα, μιας και το σώμα σας λαμβάνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Το κύριο συστατικό της τρίχας είναι η κερατίνη, ένα είδος πρωτεΐνης που θα πρέπει να καταναλώνετε αρκετά.

Παράλληλα με τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες, θα πρέπει να λαμβάνετε καροτένιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και τροφές πλούσιες σε αμινοξέα.

Πιείτε ένα ποτήρι γάλα πριν πάτε για ύπνο και βοηθήστε με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προσπαθήστε επίσης να υιοθετήσετε γενικότερα έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αποφεύγοντας το καπνίσμα, το αλκοόλ και τις αυστηρές δίαιτες, καθώς αυτές οι συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα της τρίχας και ενδεχομένως σε τριχόπτωση.