Τοπικό λίπος και η αντιμετώπιση του!

Εδώ και χρόνια ακούμε ότι το τοπικό πάχος είναι ένα πρόβλημα το οποίο επιλύεται με διατροφή.

Οι ‘’ειδικές’’ τροφές

Τα τελευταία χρόνια η μανία της διατροφής έχει φέρει στην επικαιρότητα και το θέμα του τοπικού πάχους. Μάλιστα εμφανίστηκαν και ‘’απόψεις’’ οι οποίες εμφανίζουν συγκεκριμένες τροφές ως αιτία του προβλήματος και άλλες ως πάλι ως τη ‘’λύση’’.

Στην πραγματικότητα η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στο σωματικό βάρος χωρίς όμως να καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα ‘’εγκατασταθεί’’ στο σώμα.


Η πραγματική αντιμετώπιση 

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η κατανομή του βάρους είναι καθαρά θέμα γενετικής. Ουσιαστικά ελάχιστες είναι οι ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε το ‘’τοπικό πρόβλημα’’.

Το κάθε σώμα κατανέμει τα κιλά του με πολύ διαφορετικό αφού και ο κάθε άνθρωπος είναι τόσο ξεχωριστός. Ωστόσο, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά το κομμάτι της εμφάνισης, θα πρέπει να αποφύγουμε τα περιττά κιλά.Η μείωση του βάρους γίνεται με αλλαγή του τρόπου ζωής. Συστηματική άσκηση και σωστή διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα της προσπάθειας.

Όταν αποφασίσουμε λοιπόν να μπούμε στον αγώνα, το τοπικό πάχος θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο ενώ το υπόλοιπο σώμα θα αρχίσει να χάνει πόντους. Στο επόμενο στάδιο θα παρατηρήσουμε ότι μαζί με το λίπος, θα χαθεί και ένα μικρό μέρος του τοπικού ‘’πλεονάσματος’’.

Όταν πια έχει μειωθεί αρκετά το συνολικό βάρος του σώματος τότε θα ξεκινήσει η ουσιαστική επίλυση του προβλήματος. Είναι λοιπόν γεγονός ότι το σημείο που μας ενοχλεί περισσότερο είναι αυτό που θα βελτιωθεί τελευταίο.


Παρ’ολα αυτά σύγχρονες μελέτες δείχνουν ότι κάποιες μη επεμβατικές  μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν στο τοπικό λίπος  όταν και εφόσον τηρείται μια σωστή διατροφή και άσκηση.


Το Κέντρο μας  μπορεί να προσφέρει με την πολυδιάστατη γνώση και εμπειρία του ολοκληρωμένα προγράμματα αδυνατίσματος που ταιριάζουν στις απαιτήσεις και στις ανάγκες του καθενός.

ΛΕΜΕΣΟ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΠΑΦΟ

Στα περισσότερα προγράμματα το Τεστ οξειδωτικού στρες αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της προσέγγισης και σπάνια, αν όχι ποτέ δεν ξεκινάμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αδυνατίσματος χωρίς αυτό.

Το Τεστ οξειδωτικού στρες είναι το σημαντικότερο κομμάτι, και μερικές φορές απαιτείται για την επίτευξη του στόχου.  Είναι το σημαντικότερο κομμάτι μιας επιλογής υγιεινού τρόπου ζωής και αδυνατίσματος.

Συχνά, βελτιστοποιούμε την προσέγγιση της απώλειας βάρους με περισσότερες επιλογές.

1)ΤΕΣΤ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ

Η εξέταση αυτή, η οποία υπολογίζει την συγκέντρωση των υπεροξειδίων στο σάλιο, που
σχηματίζονται από την αντίδραση του οξυγόνου με άλλες οργανικές ουσίες, είναι ικανή να
εκτιμήσει το οξειδωτικό δυναμικό και να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που με άλλες
εξετάσεις αξιολόγησης δεν ήταν εφικτό να δοθούν.

Χρήσιμες πηγές:

2)ΑΠΩΛΕΙΑ  ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ:
Η υπηρεσία απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τη σχέση τους με το φαγητό
και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν το στόχο τους σε σχέση
με το σωματικό τους βάρος.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας λαμβάνουμε ένα ιατρικό-διατροφικό ιστορικό,μετρούμε το ποσοστό λίπους και το μεταβολισμό του ατόμου, σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα
διατροφής με βάση τις συνήθειες και προτιμήσεις του ατόμου και θέτουμε στόχους. Οι
συνεδρίες γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την καλύτερη στήριξη του ατόμου.

3)ΩΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΤΡΟΠΟΙΗΣΗ:

Ο ωτοβελονισμός έχει αποδειχθεί ικανός στο να βελτιώσει την αποδοχή και τη συμμόρφωση των ασθενών στο διαιτητικό τους περιορισμό. Ο ερεθισμός συγκεκριμένων σημείων στο πτερύγιο του αυτιού επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά του υπέρβαρου ασθενούς, ως εξής:

Ο ωτοβελονισμός:

  •  Φαίνεται ότι Μειώνει την όρεξη
  •  Φαίνεται ότι Αυξάνει το αίσθημα κορεσμού
  •  Φαίνεται ότι Αυξάνει τον μεταβολισμό
  • Φαίνεται ότι  Περιορίζει τις βουλιμικές κρίσεις για γλυκά και λιπαρα
  • Πιθανόν  να Μπορεί να βοηθήσει σε θέματα δυσκοιλιότητας

Είναι ανώδυνος ο ωτοβελονισμός:

Είναι  ανώδυνη και φαίνεται χρήσιμη μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας . Ο βελονισμός μπορεί να μειώσει την όρεξη, τη διάθεση για γλυκά και τον χρόνο κορεσμού.

Χρήσιμες πηγές

4)ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Η κρυολιπόλιση είναι μια νέα θεραπεία που μπορείτε να βρείτε στο κέντρο  μας, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία για μη επεμβατική ψύξη του λίπους του σώματος με σκοπό να σπάσει τα λιπώδη κύτταρα. Με αυτό, επιτυγχάνουμε τη μείωση του ανεπιθύμητου σωματικού λίπους χωρίς να καταστρέφονται άλλοι τυχόν ιστοί του σώματος.

 Συνιστάται ιδιαίτερα για άτομα  με μικρές ποσότητες τοπικού λίπος του σώματος που δεν μπορεί εύκολα να μειωθεί με δίαιτα ή άσκηση και είναι ιδανικό για την κοιλιά, τα πλάγια και την πλάτη.

Χρήσιμες πήγες

(PDF) Cryolipolysis for noninvasive body

Cryolipolysis for noninvasive body contouring: clinical efficacy and patient satisfaction

Effects of Cryolipolysis on Abdominal Adiposity

Literature review: Cryolipolysis safe, effective for reducing submental fat

5) HIFU

Η τεχνολογία αυτή  μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα.Βοηθά με το περίγραμμα και το σφίξιμο των περιοχών που γίνεται η εφαρμογή.

Χρήσιμες πηγές

6) Lipo-Laser

Στόχος & Αποτελέσματα Lipo-Laser:

To Lipo-Laser είναι μία καινοτόμος, μη επεμβατική μέθοδος για το αδυνάτισμα, την απαλλαγή από το περιττό λίπος καθώς και τη βελτίωση του περιγράμματος του σώματος.

Πώς λειτουργεί:

Χρησιμοποιεί μια εγκεκριμένη τεχνολογία LLLT, η οποία διεισδύει στο δέρμα και στοχεύει στα λιποκύτταρα με τη βοήθεια των laser pads. Η κυτταρική μεμβράνη διεγείρεται ενώ στο εσωτερικό των κυττάρων δημιουργείται μια βιοχημική αντίδραση που απελευθερώνει το ενδοκυτταρικό λίπος. Το περιεχόμενο απελευθερώνεται μέσω των διαύλων που έχουν δημιουργηθεί στην κυτταρική μεμβράνη και παροχετεύεται μέσω του λεμφικού συστήματος. Η διαδικασία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των λιποκυττάρων, άρα και τη μείωση του σωματικού λίπους.

Η διαδικασία αυτή είναι ασφαλής και δεν επηρεάζει τους παρακείμενους ιστούς γιατί επιταχύνει μια φυσική λειτουργία του σώματος -την απελευθέρωση αποθεμάτων ενέργειας από τα λιποκύτταρα.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης συνεδρίας.

Το περιττό λίπος διαλύεται και αποβάλλεται, μειώνεται η κατακράτηση υγρών, βελτιώνεται η λεμφική κυκλοφορία και αναδιαμορφώνεται το περίγραμμα του σώματος.

Εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία του σώματος που υπάρχει συσσώρευση λίπους.

Χρήσιμες πηγές

7) Liposolution

To Liposolution είναι μια αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Η θεραπεία συμβάλλει στην τοπική λιποδιάλυση και στη μείωση της κυτταρίτιδας αφήνοντας το δέρμα σμιλευμένο και σφριγηλό.

Τι είναι το Liposolution  & πώς εφαρμόζεται;

To Liposolution  είναι μια ανώδυνη, μη επεμβατική τεχνική η οποία περιλαμβάνει την χρήση φυτικών ουσιών.

Οι πολλαπλοί νυγμοί διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ ταυτόχρονα εισχωρούν στο σώμα ουσίες με λιποδιαλυτικές, αποιδηματικές, συσφικτικές ιδιότητες, που στοχεύουν στους υποδοχείς των λιποκυττάρων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή λίπους (Υποδοχείς Α) και την απώλεια λίπους (Υποδοχείς Β), με αποτέλεσμα την λιποδιάλυση, τη μείωση της κυτταρίτιδας και την σύσφιξη της πάσχουσας περιοχής σώματος.

Οι κυριότερες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι φυτικές όπως  L-Carnitine, καφείνη, εκχύλισμα αγκινάρας και εκχύλισμα σύκου.

Πού εφαρμόζεται η θεραπεία;

Η θεραπεία συστήνεται για τις περιοχές που παρατηρείται συσσώρευση λίπους, η οποία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τη διατροφή ή την άσκηση.

Τέτοιες περιοχές είναι η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί, τα γόνατα και τα μπράτσα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Μετά τη θεραπεία τα άτομα παρατηρούν ότι παράλληλα με την απώλεια λίπους τοπικά, το σώμα δείχνει και πιο νεανικό και σφιχτό, ενώ βελτιώνεται το περίγραμμα του σώματος.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι άμεσο και ολοκληρώνεται μετά από 3-6 συνεδρίες.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις ανάγκες και το μέγεθος του προβλήματος του κάθε ατόμου.