Τοπικό πάχος βελονισμός και διατροφή , η μέθοδος των διασήμων;

Όλοι θέλουμε να χάσουμε κιλά, καθώς και να μεταμορφώσουμε το σώμα και το δέρμα μας, κάνοντάς τα πιο σφριγηλά, ανορθωμένα και χωρίς κυτταρίτιδα.

 Είναι γνωστό ότι η πανάρχαια, φυσική μέθοδος μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας εκ των έσω. Μετά από τις απαραίτητες επισκέψεις, το δέρμα μας είναι πολύ πιο λαμπερό και φρέσκο, ενώ τοπικό πάχος, χαλάρωση και κυτταρίτιδα μειώνονται αισθητά. Οι τεχνικές αυτές βοηθούν στην μείωση της πείνας μας, καθώς και στην επιθυμία μας για κατανάλωση γλυκών, ενώ ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας για ακόμα περισσότερες καύσεις.

Κατά τις συνεδρίες εκκρίνονται ορμόνες όπως η σεροτονίνη, οι ενδορφίνες και άλλες, που συμβάλλουν στην καλύτερη διάθεση την υγιέστερη εμφάνιση και τη μακροζωία ενώ, παράλληλα με την αλλαγή στο σώμα μας, μπορεί να μας ανακουφίσει και από συμπτώματα όπως οι αϋπνίες ή οι κράμπες. Είναι εντελώς ανώδυνος ενώ τα αποτελέσματα είναι εμφανή μέσα σε 4-10 εβδομάδες.


  • Είναι απολύτως ασφαλής, ενώ βελονισμό μπορούν να κάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών.
  • Η πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους είναι ο βελονισμός με λέιζερ γιατί ελαχιστοποιεί την όρεξη και προκαλεί λιπόλυση .

Η λιπόλυση  αποτελεί έναν τρόπο αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, το οποίο δεν μπορεί εύκολα να απολεσθεί με δίαιτα ή άσκηση. Η μέθοδος αυτή προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε περιοχές που ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν, όπως η εσωτερική επιφάνεια του μηρού, του βραχίονα, και της τραχηλικής χώρας. Το λίπος ακολουθεί την οδό του μεταβολισμού για να αποβληθεί. Το δέρμα της υπό θεραπείας περιοχής, λόγω της ελαστικότητας του, συστέλλεται  και τελικά δημιουργείται μια λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια. Παράλληλα η ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα μειώνεται ή εξαφανίζεται εντελώς.

Ο βελονισμός κάνει το αδυνάτισμα πιο εύκολη υπόθεση γιατί ελαχιστοποιεί την όρεξη και προκαλεί λιπόλυση. Είναι η πλέον ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και του τοπικού πάχους. Ο βελονισμός μπορεί να μειώσει την όρεξη, τη διάθεση για γλυκά και τον χρόνο κορεσμού. Παράλληλα κινητοποιεί τον οργανισμό να αποκτήσει μεγαλύτερο μεταβολικό ρυθμό, να  κάνει δηλαδή περισσότερες καύσεις, ενώ αυξάνει και την κινητικότητα του παχέος εντέρου, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Τα ιδιαίτερα σημεία που χρησιμοποιούνται για κάθε ασθενή επιλέγονται με βάση την κατανομή λίπους,εφαρμόζοντας κατάλληλες βελόνες στο συγκεκριμένο σημείο το οποία συνδέοντα με καλώδια για περισσότερη διέγερση των σημείων, το επίπεδο στρες και συγκινησιακών παραγόντων, τις διατροφικές συνήθειες και άλλους παράγοντες. Οι συνεδρίες είναι συνήθως αρκετές και θα πρέπει να γίνονται μια με δύο φορές την εβδομάδα. Η απώλεια βάρους θα πρέπει να συνεχιστεί μετά τη θεραπεία και να ολοκληρωθεί φθάνοντας στο επιθυμητό σωματικό βάρος.

Φυσικά, όπως συμβαίνει με όλες τις μεθόδους αδυνατίσματος, τα αποτελέσματα είναι ακόμα δραστικότερα, όταν οι συνεδρίες μας συνδυάζονται με μία ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.