Χάσε τα κιλά των Χριστουγέννων,συμβουλές.

Συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή μετά Χριστούγεννα

Υγιεινό πρόγευμα. Μην παραλείπεις το πρόγευμα από τη διατροφή σου. Το πρόγευμα θα σε οδηγήσει σε μικρότερη μερίδα μεσημεριανού γεύματος, καθώς η αίσθηση της πείνας δε θα είναι τόσο έντονη.

Μείωση απογευματινών και βραδινών μερίδων. Καθώς πλησιάζει το βράδυ οι μερίδες των γευμάτων θα πρέπει να μικραίνουν. Προσπάθησε να μειώσεις την απογευματινή και τη βραδινή μερίδα σου κατά το 1/3 απ’ ότι συνήθιζες μέχρι τώρα.

Μικρά και συχνά γεύματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μην αφήνεις τον οργανισμό σου χωρίς τη λήψη γεύματος παραπάνω από τρεις ώρες.

Επαρκής λήψη νερού. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο ή αδύνατο υπάρχουν άνθρωποι που ξεχνάνε ή αμελούν να πιουν νερό στη διάρκεια της ημέρας.

Είναι αλήθεια ότι ο οργανισμός μας λαμβάνει υγρά από διάφορες τροφές και ροφήματα, όμως το νερό δεν παύει να είναι απαραίτητο στον οργανισμό. Οπότε όταν διψάμε οφείλουμε στον οργανισμό μας να πιούμε νερό και όχι να τον «ξεγελάσουμε» με κάποιο αναψυκτικό.

Αντικατάσταση αμυλούχων με τροφές ολικής άλεσης και σικάλεως. Αντικατάστησε τις αμυλούχες τροφές που καταναλώνεις σχεδόν καθημερινά στη διατροφή σου, με τροφές και προϊόντα ολικής άλεσης ή σικάλεως, τα οποία είναι πιο θρεπτικά. Με τις τροφές ολικής άλεσης και σικάλεως θα καταφέρεις την υψηλότερη κατανάλωση σε φυτικές ίνες και τη μικρότερη λήψη θερμίδων.

Σωματική άσκηση. Πρόσθεσε στην καθημερινότητά σου τη φυσική δραστηριότητα 3-4 φορές την εβδομάδα για 30-40 λεπτά την κάθε φορά.

Tip: Σύμφωνα με μελέτες, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε να τρώμε χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να καταγράψει το πεπτικό σύστημα το αίσθημα κορεσμού της πείνας και να στείλει στον εγκέφαλο το σχετικό μήνυμα. Αυτό σημαίνει πως όσο πιο αργά τρώμε τόσο λιγότερες θερμίδες θα λάβουμε, καθώς είναι πολύ πιθανό να ακουμπήσουμε το πιρούνι στο πιάτο νωρίτερα!