Χάστε 8 κιλά σε μια βδομάδα!

Χάστε 8 κιλά σε μια βδομάδα!

Η νέα δίαιτα που συστήνουν οι επιστήμονες!

Οι ακόλουθες συμβουλές διατροφής που θα σας βοηθήσουν να διώξετε εύκολα και γρήγορα τα περιττά σας κιλά!

Κάντε τα ακόλουθα πράγματα για τις επόμενες 7 ημέρες και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!

1) Μην γυμναστείτε καθόλου και προσπαθείστε να παραμείνετε όσες περισσότερες ώρες γίνεται στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση

2) Αποφύγετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

3) Καταναλώστε γλυκό μετά από το μεσημεριανό και βραδυνό

4) Προσπαθείστε να φάτε μέχρι σκασμού

5) Προτιμήστε τηγανιτά και λιπαρά αντί ψητά και βραστά φαγητά!

6) Αποφύγετε την κατανάλωση πρωινού

7) Δοκιμάστε να βάλετε στον καφέ σας 3 κουταλάκια ζάχαρη

8) Να πίνετε άφθονο αλκοόλ

laughter

Και αφού γελάσαμε αρκετά ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά!

  • Mην πιστεύετε όποιαδηποτε δίαιτα σας υπόσχεται θαυματουργά αποτελέσματα.
  • Μην εφαρμόζεται ότιδηποτε σας υπόσχεται ένα άρθρο στο ίντερνετ αμφιβόλου εγκυρότητας
  • Μην ακούτε τι σας λένε δεξιά και αριστερά ή επειδή ”κάπου το ακούσατε”

Το ιδανικό βάρος θα γίνει πραγματικότητα όταν έχετε υπομονή και υπομονή και δεν εφαρμόζεται ανορθόδοξες δίαιτες τύπου ( δίαιτα του αστροναύτη, δίαιτα του αυγού, δίαιτα μόνο αγγουράκι και κοτόπουλο κλπ)

Η σωστή διατροφή θέλει κόπο,τρόπο και χρόνο αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα διαρκέσει στον χρόνο!

Οι θαυματουργές δίαιτες που περιορίζουν εξαιρετικά τις θερμίδες ή «κόβουν» κάποιες ομάδες τροφίμων πρέπει να αποφεύγονται καθώς περιορίζουν επίσης κάποια σημαντικά θρεπτικά συστατικά και δεν μπορούν να διατηρηθούν σε βάθος χρόνου.

Εκτός αυτού, δεν διδάσκουν τις σωστές διατροφικές συνήθειες και μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα το φαινόμενο του γιο-γιο (κυκλική απώλεια και επαναπρόσληψη βάρους που οφείλεται σε περιοριστικές δίαιτες που ακολουθούνται από υπερφαγία). Αυτό το φαινόμενο του γιο-γιο μπορεί να είναι επικίνδυνο μακροπρόθεσμα τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία. Πρέπει να μην είμαστε υπεραισιόδοξοι με τους στόχους που θέτουμε. Μια απώλεια μόλις του 10% του αρχικού μας βάρους μπορεί να φέρει ορατά οφέλη στην υγεία.

Βασική αρχή είναι ότι η απώλεια βάρους προϋποθέτει, απαραίτητα, αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο σε σταθερή και, κυρίως, σε μακροχρόνια βάση. Πρέπει εδώ να τονισθεί ότι είναι προτιμότερη η σταθερή (½ με 1 κιλό την εβδομάδα ή 1% του βάρους μας) απώλεια βάρους παρά η γρήγορη απώλεια, η οποία εκτός των κινδύνων που κρύβει δεν μεταβάλει τις διατροφικές συνήθειες και έτσι η υποτροπή είναι τις περισσότερες φορές δεδομένη.

Επίσης βασικό είναι να υπάρχουν πραγματοποιήσιμοι στόχοι, όχι μόνο στην απώλεια βάρους ανά μονάδα χρόνου, αλλά κυρίως στο τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε αν ένα παχύσαρκο άτομο χάσει περίπου το 10% του περιττού του βάρος θα βελτιωθούν σχεδόν όλες οι μεταβολικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας (διαβήτης, υπέρταση, καρδιολογικά προβλήματα).

 


Δείτε πιο κάτω ιστορίες ανθρώπων που τα κατάφεραν με τον σωστό τρόπο!

 Πάνος Ν. Πλατρίτης

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος